Birgitta Sewerin & Bizzy

Hundens registrerade namn: Blue Wingfire’s Hypnotic Breeze SE35926/2016

Cert 1: 2023-04-01, Grängesberg (domare Camilla Fagervall)

Cert 2: 2023-05-18, Vännäs (domare Camilla Fagervall)

Cert 3: 2023-06-24, Ånge (domare Ulf Peterzon)

Bizzy, min kloka läromästare, arbetsvilliga träningskamrat och trogna vän.

Om någon sagt för 5 år sedan att vi skulle ta championat hade jag nog sagt att det kommer inte att vara möjligt. 

Vi började med Nose work 2017 för att se om det kunde hjälpa Bizzy med hennes sociala rädsla. När vi gjorde vår första TSM 2018 så gjorde Bizzy 4 fina markeringar men 2 av dom var tyvärr fel eller egentligen var det nog bara Bizzys sätt att tala om att detta är för jobbigt jag vill inte fortsätta, men vi fortsatte att träna.

2 år och 3 TSM senare var vi uppflyttad till kl 2.  Sen gick det av bara farten, Bizzy hade utvecklats och blivit väldigt trygg i tävlingsituationerna och framförallt så hade väldigt roligt bägge två. På drygt 1,5 år så klarade vi av kl.2 och 3.

Sen blev det en väntan på att elit tävlingarna skulle komma igång. Att tävla i elitklassen är otroligt roligt och utmanande och har passat oss väldigt bra. Bizzy har lärt mig oerhört mycket men det viktigast av allt är att jag måste anpassa mig efter henne om vi ska kunna göra ett bra jobb tillsammans.

Hon har en fantastisk arbetsmoral och tackar aldrig nej till ett träningspass. Vi tycker båda två om variation så förutom NW så tränar vi även specialsök, lydnad och spår. Vi tävlar även i elitspår.

Så stolt över Bizzy som såg till att vi blev Sveriges 3:e Nose Work champion 

Birgitta Sewerin 
Bjärtrå, Västernorrland