Missa inte

INWD

Internationella Nose Work Dagen 20 augusti

Nose Work har varit en officiell sport i Sverige sedan 2017-01-01.

Utvecklingen har gått snabbt, från att den Amerikanska moderklubben bildades 2006 som en spinoff-effekt i arbetet med att ge bra stimulans för omplaceringshundar, till att Svenska Nose Work-klubben (SNWK) bildades 2014. Många har redan hittat Nose Workens underbara värld, både som aktiveringsform och som tävlingsform, men vi hoppas givetvis att fler ska få den möjligheten.

Med internationella Nose Work Dagen vill vi att fler ska få möjlighet att upptäcka glädjen i Nose Work, men även för att lyfta fram och stödja ideella organisationer som arbetar med omplaceringshundar, tex Hundstallet.

INWD genomförs lokalt runt om i landet med hjälp av alla SNWK-utbildade instruktörer och domare. Vad som arrangeras kan variera från ort till ort, men kommer att annonseras ut dels via eventkalendern här på hemsidan, men även på facebooksidan INWD-Sverige skapad för Internationella Nose Work Dagen (INWD).

Datumet för den årligt återkommande dagen, 20:e augusti är valt av den enkla anledningen att det sammanfaller med ”Hemlösa djurs dag”.

Allt överskott av intäkterna från INWD går till ideella organisationer som arbetar med omplacering av hundar. Ett exempel på sådan organisation är Hundstallet. Andra organisationer kan komma ifråga, under förutsättning att de är ideella och att deras värdegrund överensstämmer med SNWK´s. Organisationerna ska vid de lokalt ordnade aktiviteterna erbjudas synlighet.

Vi hoppas alla får en rolig Nose Work dag.

*************************************************

2018 Hitta arrangemang Här 

 

 

****************************************************************************

 

 

 

2017

Pirkko Andersson och Anna Johansson hade lite aktiviteter på Hundiagården på INWD-dagen.
Här kan du läsa mer om det: http://www.snwk.se/inwd-pa-hundiagarden/

inwdhundia-sok5

 

Här kommer lite info från Skåne och Ylva Dahlgren Bengtsson, Sören von Berger och Linda Gustafsson som arrangerade en rolig dag 20/8

läs mer här. 

till-snwks-sida-copy-4

——————–

INWDs logotyp

fridainwd-logga  inwd-2

Frida vann vår tävling ”skapa logotyp” till den Internationella Nose Work dagens sida, läs mer om Frida nedan och INWD längre ner.

Frida skriver:
”Jag heter Frida och är 24. Jag har i hela mitt liv älskat djur och speciellt hundar. De är fascinerande varelser och de senaste åren har jag verkligen gett mig an för att lära mig så mycket jag bara kan om allt från hundars beteende och hundträning till färggenetik och avel.

Första gången jag gick en Nose Work-kurs fick jag upptäcka något nytt, en annan slags koppling till min hund. Att se min hund med helt nya ögon var så nära en spirituell upplevelse som jag tror att jag personligen kan komma, och jag ville förmedla den abstrakta känslan i mitt bidrag.

Mvh Frida Rendert”

Här kan du ladda ner INWD’s logotyp: INDW-logotyp

Internationella Nose Work Dagen

inwd-fbFrån 2017-01-01 är Nose Work en officiell sport. Utvecklingen har gått snabbt, från att den Amerikanska moderklubben bildades 2006 som en spinoff-effekt i arbetet med att ge bra stimulans för omplaceringshundar, till att Svenska Nose Work-klubben (SNWK) bildades 2014. Många har redan hittat in till Nose Workens värld, både som aktiveringsform och som tävlingsform, men vi hoppas givetvis att fler ska få den möjligheten. Därför lanserar vi en årligt återkommande Internationella Nose Work Dagen 2017-08-20. Vi gör det av två anledningar, dels för att fler ska få möjlighet att upptäcka glädjen i Nose Work, men även för att lyfta fram och stödja ideella organisationer som arbetar med omplaceringshundar, tex Hundstallet.

 

Om INWD

2017-08-20 kommer den allra första av årligt återkommande Internationella Nose Work Dagen (INWD) att gå av stapeln. Den genomförs lokalt runt om i landet med hjälp av alla SNWK-utbildade instruktörer och domare. Vad som arrangeras kan variera från ort till ort, men kommer att annonseras ut dels via eventkalendern här på hemsidan, men även på en ny facebooksida skapad för Internationella Nose Work Dagen (INWD). Sverige ligger i framkant när det gäller Nose Work, men flera andra länder är på gång och dessa kommer också att arrangera aktiviteter under denna dag.
Datumet för den årligt återkommande dagen, 20:e augusti är valt av den enkla anledningen att det sammanfaller med ”Hemlösa djurs dag”.

Om stödet till organisationer

Syftet med dagen är att både lyfta fram Nose Work, men även att stötta ideella organisationer som arbetar med omplacering av hundar. Ett exempel på sådan organisation är Hundstallet. Andra organisationer kan komma ifråga, under förutsättning att de är ideella och att deras värdegrund överensstämmer med SNWK´s. Organisationerna ska vid de lokalt ordnade aktiviteterna erbjudas synlighet och om den som arrangerar en lokal aktivitet önskar skänka eventuella intäkter (helt eller delvis), göra insamlingar eller liknande till förmån för organisationen är det precis så det är tänkt!