Missa inte

Medlemsbrev från ordföranden

Hösten är här men det förändrar egentligen inte så mycket mer än att färger under en period blir starkare och dofterna förändras. Styrelsen har under året arbetat med att få de officiella regelverken godkända av SKK och vår glädje blev stor när beskedet kom att våra regler godkänts av SKK.

Några felaktigheter har korrigerats och godkänts av SKK Prov & Tävlingskommitté (PTK) och regelverket har nu lagts ut på vår hemsida tillsammans med anvisningar om hur ansökan för doftprov och tävling ska ske. Prov och tävlingsregler inom SKK låses normalt i 5-årsperioder men för nya prov och tävlingar sker en utvärdering efter de första åren och det innebär att vi behöver följa upp de evenemang som genomförs extra noga för eventuella revideringar 2019.

Det är därför extra viktigt att alla ni som kommer att arrangera doftprov och tävlingar skickar oss era synpunkter såväl negativa som positiva. För att era synpunkter verkligen ska komma styrelsen till del så ber vi er maila styrelsen istället för att lägga ut kommentarer på sociala media som Facebook.

Ansökningar för den officiella verksamheten nästa år kan nu göras, på hemsidan hittar du ansökningsformulär till tävlingar och inom kort kommer ansökan Doftprov. Bland de första officiella tävlingar som genomförs finns SNWK:S egna tävlingar, som arrangeras på MYDOG i Göteborg. Mer information om det hittar ni på hemsidan.

Vi jobbar just nu med utbildningsplan för tävlingsledarutbildningen, mer information om det kommer. Under 2017 kan du ansöka om personlig dispens i samband med att ansökan för offentlig tävling skickas in.

För att göra hemsidan mer levande och aktuell tar vi gärna emot artiklar från prov och tävlingar som genomförs ute i landet men även tips på bra artiklar om hund och då i synnerhet artiklar som handlar om hundens luktsinne. Det kan vara vetenskapliga undersökningar skrivna av forskare eller något som ni själva upplevt. Vi kommer också efterhand utöka FAQ sidan med nya aktuella frågor och svar.

Två medlemsmöten kommer att genomföras nu i höst den 3 november kl.18:30 Örkelljunga Utbildningscentrum Östra Spång 539, Örkelljunga och 24 november kl.18:30 F4 Hundcenter Frösövägen, Frösön. Välkomna för att ställa frågor och komma med era förslag inför framtiden.

Vi har haft ett fysiskt möte med SKK Föreningskommitté där vi gick igenom föreningstekniska saker och svarade på deras frågor om hur klubben fungerar.

Vänliga hälsningar
Bo Edoff
Ordförande