Missa inte

Valberedningens förslag

Det här har vi i valberedningen tittat efter då vi väljer kandidater:

Ett brinnande intresse för sporten är förstås viktigt!

Att man har tid att avsätta för styrelsearbete. Det går åt åtskilliga timmar och då inte bara till att åka på möten ungefär varannan månad eftersom idéella uppdrag kräver sin tid. Speciellt om man även sitter med i någon av kommitéerna.

Vi har också tittat på erfarenheter och har i gruppen de som är vana att leda och fatta demokratiska beslut.

Vi har även försökt få till en geografisk spridning. Vi är ett avlångt land!

Att vi får en mix av både egna företagare inom ”hunderiet” och icke företagare.

Att man har kandidater med olika erfarenheter som tex. instruktörer, domare, tävlande och erfarenheter från andra hundsporter som kan utveckla, ha idéer och arbeta i de olika kommittéerna.

Valberedningens förslag till styrelse:

Ordförande på 1 år:  David Svennelid   1 år

Ordinarie ledamöter Marie Fogelquist och Lena Andreasson har mandat till årsmötet 2020.

Ordinarie ledamöter på 2 år: 
Kicki Lööf
Marie Bankhed
Lena Östman

Ordinarie ledamöter på 1 år:
Erkki Haarala fyllnadsval

Suppleanter på 1 år:      
1. Susanne Lindros
2. Christina Ling Larsson
3. Camilla Dahlberg
4.Maria (Mia) Schyberg

Valberedningens förslag till revisorer:

Ordinarie revisorer:   
Karin Eriksson (auktoriserad)   1 år
Grand Thornton

Kristina Westerlind   1 år

Revisorssuppleanter:
Anneli Hultén Åkerlund 1 år
Sara Pauselius 1 år

 

Presentation av föreslagna ledamöter, suppleanter och revisorer
(helt utan inbördes ordning 🙂 )


David Svennelid, Skåne
David har jobbat professionellt med hund i ca 14 år som instruktör inom flera discipliner samt som beteendevetare, både i England och i Sverige. Agility var sporten som David föll först för och han har tävlat i flera år med olika hundar när han bodde i England där han även var involverad i styrelsen för distriktets agilityklubb. David startade sin tid i den ideella sektorn som medlem i styrelsen för en ungdomsklubb inom hästsport. Detta fortsatte med ett enormt intresse för jämlikhet och allas lika värde under skolgången. Denna värdegrund har David haft med sig i alla sina projekt och när han upptäckte Nose Work föll han pladask för något som var för hundar och deras naturliga beteenden och tävlingssportens värdegrund var dessutom väldigt sund.
Som ordförande hoppas David på att få arbeta vidare med att utveckla sporten i den positiva andan som den startats i. Genom inkludering, samarbeten, nytänk och med hunden i fokus är han övertygad om att Nose Work kan fortsätta briljera inom hundvärlden i både Sverige och resten av världen.

 

Camilla Dahlberg, Östersund (Jämtland)
Hundar och friluftsliv är mitt största intresse. I dagsläget har jag dessutom möjligheten att jobba med det, som handläggare på Studiefrämjandet. Har varit aktiv medlem i SBK sedan 2002. Aktiv NWinstruktör och tävlar med min terv. Fastnade för Nose Work 2016, när nyfikenheten på ”den nya sporten” lockade iväg mej på en tävling. Den goda stämningen på tävlingsplatsen och att så många raser deltog kändes uppiggande. Det är även det som inspirerar mej som instruktör, att så många hundar och förare finner Nose Work som en rolig aktivitet eller tävlingsform.

 

Christina Ling Larsson, Västra Götaland, har haft hund sen 80-talet ( schnauzer och dvärgschnauzer).
Arbetat på Stena Line i många år med olika arbetsuppgifter: gästservice, bemanning, kabinchef. Nu ( 2019) har jag valt att ta ut pension i förtid för att kunna syssla med mitt stora intresse: hund. Läser på Göteborgs Folkhögskola med studieinriktning hund (Nosework bl a).
Sitter med i styrelsen för Västra Kennelklubben och Svenska Schnauzer Pinscherklubben (sen 8 år).
Arrangerat montrar på Älvsjömässan (Stora Stockholm) och My Dog.
Varit valphänvisare, rasinformatör och haft hand om omplacering för dvärgschnauzerringen.

 

Erkki Haarala 54 år, gift 3 barnsfar. Bor i Kalix, allra högst upp i Bottenviken, 5 mil från finska gränsen. Jobbar som nämndsekreterare/administratör på fritids- och kulturförvaltningen i Kalix kommun. Instruktör, doftprovsdomare och ansvarig för NW-kommitten i Kalix Kennelklubb. Tävlar i NW2 med Kezo, 3årig Lagotto Romagnolo. Det finns många eldsjälar i Norrbotten som jobbar bra med att utveckla och sprida Noseworksporten i norra delen av landet och jag ser fram emot att hjälpa till med det arbetet. Jag är mest intresserad av utbildnings- och tävlingsverksamheten. Det är självklart att hela landet bör finnas representerat i SNWK;s styrelse. Förutom fritidsintresset i NW så är jag även ideellt engagerad  i Svenska Civilförsvarsförbundet lokalt och regionalt samt utbildad huvudinstruktör i HLR, Barn HLR  och instruktör i Första hjälpen.

 

Kicki Lööf. Jag bor på en gård utefter Ångermanälven i Kramfors kommun. Där finns mina fyra hundar; en rottweiler, en labrador, en shelti och en Papillon. Jag tränar och tävlar NW och rally, är utbildad instruktör i NW, spec.sök, rally, bollvallning, SBK och domare i viltspår. Jag driver ett litet företag ” Hundar – så klart”. På gården finns också min quarter häst som jag tävlar western med.
Jag gick in i styrelsen som suppleant och strax före jul ledamot. Jag försöker vara på varje styrelsemöte då jag anser att även suppleanterna behöver följa med i arbetet för att kunna hoppa in. Det är intressant och lärorikt.

 

Lena Andreasson, Västra Götaland
Jag bor i Mölnlycke tillsammans med min man, vi har även en gård i Rännelanda i Dalsland.
Är Redovisningsekonom och har jobbat med bokföring och löner i eget företag i 17 år.
Hundar har funnits i mitt liv sedan jag var 12 år, så det har blivit många hundar genom åren.
Nu har vi 2 st. Clumber Spaniel som vi främst tränar Viltspår och Nose Work med.
Jag har haft uppdraget som kassör i SNWK i 1 år. Detta år har varit intressant och intensivt.
Spännande att få vara delaktig i en verksamhet som växer och utvecklas så snabbt som SNWK gör.

 

Lena Östman
Jag är 52 år och bor i Västerås Västmanland, med min man och vår Jack Russell Fille. Som yrke är jag chef på ABB så jag är van att jobba med människor och fatta beslut. Som person är jag analytisk, noggrann och strukturerad. Jag brukar säga vad jag tycker i en diskussion men är även bra på att lyssna på andras argument. Jag har suttit i ett flertal styrelser, framför allt i hundvärlden, som sekreterare, webbmaster och medlemsansvarig. Jag har hållit på med Nose Work sedan 2015 och älskar att tävla men är även utbildad Tävlingsledare och Tävlingssekreterare.
2018 utbildade jag mig till Nose Work instruktör och startade då en egen firma för att kunna arrangera något doftprov men för mig är det endast en bisyssla.

 

Marie Fogelquist, Dalarna. Jag var med och grundade Svenska Nose Work klubben och suttit med i styrelsen sedan
starten. Jag värnar starkt om värdegrunden i Nose Work, min vision är att alla hundägare i
Sverige ska ge sina hundar möjlighet att få utöva sporten Nose Work oavsett om det är
som aktivitet och/eller på tävling.
Jag har arbetat professionellt med hundar sedan 1984.

 

Jag heter Mia Schyberg , är 54 och bor i Kristinehamn, Värmland.
Jag jobbar inom socialtjänsten och när jag inte jobbar så umgås jag b.la med mina två finska lapphundar, Olli som är 9 år och Nikki är drygt 1.
Olli började träna NW med för 5 år sedan och tävlar nu i klass 2 . Tycker NW är en fantastisk aktivitet för både mig och mina hundar och att tävla är lite av ”belöningen” för all träning. Jag har varit med och arrangerat tre officiella NW tävlingar och ett DP där jag varit TL genom min brukshundklubb.
Min styreslevana är bla att jag nu är med i Brottsofferjourens styrelse i Östra Värmland, men har tidigare också suttit med i SKFT styrelse (facklig) och brukshundsklubbens styrelse.

 

Mitt namn är Susanne Lindros. Jag är pensionär, bor i Nordvästra Skåne och har tränat och tävlat NW med mina 2 dvärgschnauzer sen 2014. Under 2018 har jag utbildat mig till TS och TL för att kunna jobba ännu mer med sporten.
När jag inte själv tränar eller tävlar tillbringar jag en stor del av min tid med att arrangera och vara TL på NW tävlingar. Dels på Olofströms Brukshundklubb, där jag sitter i Nose Work kommittén, dels tillsammans med egenföretagare i mitt närområde. Jag tycker om att ha ett ben i båda läger.
Jag har jobbat med utveckling av it system och undervisad i detta det mesta av mitt liv. I och med det har jag fått med mig stor erfarenhet i att organisera, strukturera och planera information och arbete. Med detta tror jag att jag kan ge bidrag till att skapa bra och genomarbetade beslut inom SNWK.

 

Mitt namn är Marie Bankhed, jag bor i Värmland med mina två hundar (lapsk vallhund). Jobbar som elektriker. Jag har suttit med i tävlingskommittén i 2 år och som suppleant i styrelsen 2018 i SNWK. Sitter även med i avelskommittén i min rasklubb. Nose Work är en stor del av mitt liv då jag både är instruktör och domare. Jag tävlar i Nose Work, lydnad och håller även på med vallning och trafikeftersök. Min ena hund är specialtränad på rovdjur. Jag vill gärna driva sporten och klubben framåt med den glädjen som finns bland många.

 

Revisorer

1. Karin Eriksson, Grand Thornton

2. Kristina Westerlind från Värmland
Pigg pensionär med passion för papper och Nose Work! Har arbetat som jurist i bank i 25 år. Under devisen ”Nose Work passar för alla” tävlar jag i NW klass 2 som ”tant i hatt med liten chihuahua”.

Revisorsuppleanter

Anneli Hultèn Åkerlund, Västernorrland
Har varit suppleant 1 år i snwk. Jag har varit aktiv i föreningsstyrelser under 20 årstid med olika uppdrag.
Jag är från Göteborg men nu mera bosatt i Västernorrland med make och 3 hundar. Jag sköter bokföring för maken samt är kassör i Nose Work Norr och revisor i Hembyggdsföreningen.

Jag heter Sara Pauselius, fyller 27 år och bor i Karlstad, Värmland,
Jag har en hund som jag har tävlat i rallylydnad tidigare men tävlar nu endast Nosework.
Jag har varit verksam inom ridsporten och hundvärlden på olika sätt. Det senaste inom hundvärlden är att jag varit med och startat upp en idéell förening i Värmland som anordnar träningar och tävlingar inom Nosework.  Jag är utbildad djurvårdare men har skolat om mig till redovisningsekonom och tar examen i Juni.  I övrigt så är jag glad och positiv, gillar att planera och ha ordning och reda. Inom Nosework är jag TL och TS, var med och planerade tävlingarna My Dog i Göteborg och var TS under dessa tävlingar.