Missa inte

Tävlingsledarutbildning

Välkommen till vår nya webbaserade TL utbildning.

Du börjar med att fylla i formuläret nedan för att ansöka om att bli tävlingsledare (TL) i Nose Work under SNWK.

I ansökan är det viktigt att dina uppgifter är korrekta så var noga när du fyller i personuppgifterna.

Du ska också kryssa i om du redan har gjort en officiell tävling eller om du ännu inte gjort det.

Du kommer att få en inloggning till fliken och därunder hittar du både regelverk, arrangörsmanual och ett prov som du ska fylla i och skicka in.

När man har gjord den teoretiska delen av TL provet och fått det godkänt ska man göra den praktiska delen (officiell TSM/TEM) om inte den redan är gjord under 2018.

Efter den 1 april 2018 måste man ha en auktoriserad TL bakom sig som officiellt står för tävlingen. Det finns vissa domare som också är TL, så de duger också.

Detta betyder att man gör allt som en TL gör såsom fixar sökområden, har kommunikation med domare m.m. Det är alltså den blivande TL som ska göra allt, inte den som är auktoriserad TL utan dennes roll är att stå för tävlingen officiellt och att bedöma att den praktiserande TL gör sitt arbete bra.

När detta är gjort fyller TL i bedömningsprotokollet och skickar in det till tl@snwk.se

För att få göra TL provet  måste du vara medlem i en SKK-ansluten klubb det vill säga SNWK, SBK, lokala kennelklubbar, rasklubbar med flera.

För bibehållen auktorisation måste man vara TL minst en gång vartannat år samt vara medlem i en SKK ansluten klubb.

Har du några frågor eller funderingar kontakta gärna oss tavling@snwk.se

Då det är många som valt att utbilda sig till tävlingsledare just nu, vilket är jätte roligt. Så kan det ta lite längre tid än vad vi beräknat för dig få ditt svar samt TL/TS kort. Har du inte fått svar inom 4 veckor hör av dig till tavling@snwk.se

TL utbildning

Formulär för ansökan om TL utbildning