Missa inte

Tävlingsledarutbildning

Vi håller på att ta fram en utbildning för tävlingssekreterare och kommer därför inte ta emot flera ansökningar för tävlingsledare förren tidigast 2018-11-01. 
Ni som redan har ett godkänt teoretiskt prov kan fortfarande göra er praktiska del. 
Har ni några frågor hör av er till tavling@snwk.se

Välkommen till vår webbaserade TL utbildning.

Du börjar med att fylla i formuläret för att ansöka om att bli tävlingsledare (TL) i Nose Work under SNWK.

I ansökan är det viktigt att dina uppgifter är korrekta så var noga när du fyller i personuppgifterna.

Du ska också kryssa i om du redan har gjort en officiell tävling i samtliga moment under 2017 eller om du ännu inte gjort det.
Du kommer att få en inloggning till fliken och därunder hittar du både regelverk, användarmanual och ett prov som du ska fylla i och skicka in.

När man har gjord den teoretiska delen av TL provet och fått det godkänt ska man göra den praktiska delen (officiell TSM) om inte den redan är gjord under 2017 finns det lite olika alternativ.

Före den 1 april gäller dispens och det innebär att man utan annan auktoriserad TL kan arrangera officiell tävling TSM (precis som under 2017) och när detta är gjort meddelar man SNWK tavling@snwk.se så får man sitt TL kort via post.

Efter den 1 april 2018 måste man ha en auktoriserad TL bakom sig som officiellt står för tävlingen. Det finns vissa domare som också är TL, så de duger också.

Detta betyder att man gör allt som en TL gör såsom fixar sökområden, har kommunikation med domare m.m. Det är alltså den blivande TL som ska göra allt, inte den som är auktoriserad TL utan dennes roll är att stå för tävlingen officiellt och att bedöma att den praktiserande TL gör sitt arbete bra.

När detta är gjort, meddelar man SNWK tavling@snwk.se och där ger man även info om vem som godkände och dennes kontaktuppgifter.

För bibehållen auktorisation måste man vara TL minst en gång vartannat år.

Angående tävlingssekreterarutbildning så kommer den inte att komma igång förrän vi vet vilket system som SNWK kommer att använda sig av.

// SNWK TK

tavling@snwk.se