Missa inte

Tävlingsekreterar utbildning

Välkommen till vår webbaserade TS utbildning.

Du börjar med att fylla i formuläret nedan för att ansöka om att bli tävlingssekreterare (TS) i Nose Work under SNWK.

I ansökan är det viktigt att dina uppgifter är korrekta så var noga när du fyller i personuppgifterna.

Du ska också kryssa i om du redan har varit TS på en officiell tävling eller om du ännu inte gjort det.

Du kommer att få en inloggning till fliken och därunder hittar du både regelverk, användarmanual och ett prov som du ska fylla i och skicka in.

När man har gjort den teoretiska delen av TS provet och fått det godkänt kommer man att få tillgång till en testversion av tävlingssystem där ni kommer kunna testa programmet utan att riskera något. Efter det ska man göra den praktiska delen (officiell TSM/TEM). När man gjort den praktiska biten så meddelar man SNWK ts@snwk.se så får man sitt TS kort via post.

Från och med 1 januari 2020 ska det finnas en auktoriserad tävlingssekreterare på officiella tävlingar.

Detta betyder att man gör allt som en TS gör såsom kontrollerar medlemskap, vaccination, registrerar resultat mm. Det är alltså den blivande TS som ska göra detta, inte den som är auktoriserad TS utan dennes roll är att stå för tävlingen officiellt och att bedöma att den praktiserande TS gör sitt arbete bra. När detta är gjort fyller TS i ”TS aspirant bedömningsprotokoll” och skickar detta till ts@snwk.se

För att få göra TS provet måste du vara medlem i en SKK-ansluten klubb det vill säga SNWK, SBK, lokala kennelklubbar, rasklubbar med flera. För bibehållen auktorisation måste man vara TS minst en gång vartannat år samt vara medlem i en SKK ansluten klubb.

Har du några frågor eller funderingar kontakta gärna oss tavling@snwk.se

Då det är många som valt att utbilda sig till tävlingssekreterare just nu, vilket är jätte roligt. Så kan det ta lite längre tid än vad vi beräknat för dig få ditt svar samt TL/TS kort. Har du inte fått svar inom 4 veckor hör av dig till tavling@snwk.se

// SNWK TK

 

TS utbildning

Formulär för ansökan om TS utbildning