Missa inte

Förslag från valberedingen

Valberedningens förslag till styrelse 2020:
Vi har valt att lägga ett förslag med 8 st ledamöter

Ordförande på 1 år:

Mats Hedlund
Jag heter Mats Hedlund och jag aspirerar på ordförandeskapet i SNWK.
Är idag verksam inom klubben i många olika delar. Jag håller domarutbildningar, certifierar instruktörer, sitter med i domarkommittén, är aktiv domare i klass 1-3. har utbildat mängder av noseworkinstruktörer. 2012 tog jag tillsammans med Marie Fogelquist in Nose Work till Sverige och 2014 hade intresset blivit så stort att vi beslöt oss för att starta SNWK, det gjorde vi tillsammans med några kunniga och goda vänner.

Jag har haft förmånen att ha få ha många fina och lärorika möten tillsammans med Ron Gaunt som är grundaren av denna fantastiska aktivitet. Det är fantastiskt att se hur sporten har växt i landet och även i våra grannländer. Inte utan att man känner sig lite stolt när man ser att det växt fram lite av en ny folkrörelse där man umgås och har trevligt med sina hundar och goda vänner.

Nu är jag beredd att axla rollen som ordförande i SNWK och driva denna förening fortsatt framåt mot nya mål och utmaningar med syftet att utveckla verksamheten så att våra hundägare ska kunna fortsätta att ha roligt med sina hundar i denna underbara aktivitet/sport.

Ordinarie ledamöter (har mandat till årsmötet 2021)

Marie Bankhed

Mitt namn är Marie Bankhed, jag bor i Värmland med mina två hundar (Lapsk vallhund). Jobbar på Ellevio som NIS-Elnät. Jag har ett år kvar i styrelsen som ledamot, suttit med i styrelsen sen 2018 och i tävlingskommittén sen 2017. Nose Work är en stor del av mitt liv, både som instruktör och domare. Jag tävlar även med mina egna hundar när jag får tid över, sysslar även med tävlingslydnad, vallning och eftersök (tidigare inom polisen). Jag vill arbeta för att sporten ska få vara den roliga aktiviteten som den är och att både tävlande och arrangörer trivs. Hoppas att träffa många av er ute på tävlingar och andra arrangemang.

Lena Östman

Jag är 53 år och bor i Västerås med min man och vår Jack Russell Fille. Som yrke är jag chef på ABB så jag är van att jobba med människor och fatta beslut.
Som person är jag analytisk, noggrann och strukturerad. Jag brukar säga vad jag tycker i en diskussion men är även bra på att lyssna på andras argument.
Jag har suttit i ett flertal styrelser, framför allt i hundvärlden, som sekreterare, webbmaster och medlemsansvarig och sitter som sekreterare i SNWK sedan 2019. Jag har hållit på med Nose Work sedan 2015 och älskar att tävla men är även utbildad Tävlingsledare, Tävlingssekreterare och nybliven Tävlingsdomare.
2018 utbildade jag mig till Nose Work instruktör och startade då en egen firma för att kunna arrangera något doftprov men för mig är det endast en bisyssla.

Ledamöter på 2 år:

Susanne Lindros

Mitt namn är Susanne Lindros. Jag är pensionär, bor i Nordvästra Skåne och har tränat och tävlat NW sen 2014. Under 2018 utbildade jag mig till TS och TL för att kunna jobba ännu mer med sporten.
När jag inte själv tränar eller tävlar tillbringar jag en stor del av min tid med att arrangera och vara TL och TS på NW tävlingar. Dels på Olofströms Brukshundklubb, där jag sitter i Nose Work kommittén, dels tillsammans med egenföretagare i mitt närområde. Jag tycker om att ha ett ben i båda läger.
Det förgångna året har jag suttit som suppleant i SNWKs styrelse samt varit sammankallande i PR & kommunikationskommittén. Nu har jag dessutom gått med i den nya arrangörsgrupp som ska bistå nya arrangörer med råd och vägledning.
Jag har jobbat med utveckling av it system och undervisad i detta det mesta av mitt liv. I och med det har jag fått med mig stor erfarenhet i att organisera, strukturera och planera information och arbete. Detta har jag under det förgångna året bland annat använd till att bistå kassören med få lämnat över bokföringen till en redovisningsbyrå och att få skapat ett fungerande informationsflöde mellan SNWK och revisionsbyrån.

Emma Wallin

Mitt namn är Emma Wallin och jag legitimerad psykolog och forskare. Bor på Gotland tillsammans med min familj. Hundar är en stor del av mitt liv. Tränar och tävlar Nose Work med mina två hundar, en blandras och en labrador. Jag är även assistanshundinstruktör och utbildar hundar till människor som behöver en fyrbent medhjälpare i vardagen. Har tidigare varit ledamot Svenska Nose Work Klubbens styrelse. Det är helt otroligt hur snabbt klubben har växt i medlemsantal på så kort tid. Att vi har blivit så många som engagerar oss i nosarbete tillsammans med våra hundar över hela Sverige. För mig är Nose Work ett fantastiskt sammanhang där hundens välmående är i fokus. I min värld är Nose Work stark förknippat med ord som gemenskap, glädje, och inspiration. Som ledamot är min förhoppning att värna om SNWKs värdegrund. Att sporten ska vara till för alla. Att det ska vara en säker och kul aktivitet för alla inblandade.

Kristina Westerlind

Pigg pensionär med passion för papper, hattar och Nose Work! Jag har arbetat som jurist i bank under 25 år. Under verksamhetsåret 2019 har jag varit revisor i SNWK. Det jag kan bidra med som ledamot i styrelsen är ordning-och-reda-tänk, struktur samt ett glatt humör. För övrigt är jag bara en vanlig hundägare som fastnat för aktiviteten Nose Work. Jag tävlar NW klass 1 med Lovis borderterrier och Zaga chihuahua och NW klass 2 med Dagny chihuahua under devisen ”tant i hatt med liten hund”.

Ulrika Hall

Jag heter Ulrika Hall, är 47 år och bor i Helsingborg tillsammans med min sambo och våra tre hundar, en Tollare och två Rhodesian Ridgeback. Hundar är mitt liv. För ett par år sedan fick jag möjligheten att under ett år gå en hundutbildning – Arbete med hund. Jag är SNWK-instruktör och doftprovsdomare, instruktör i viltspår, rallylydnad och klickerträning samt resurshundförare. Jag har gått ett flertal kurser i nosework, rallylydnad och viltspår. Jag har även genomfört utbildningar via SKK: Uppfödarutbildning, Hundens Beteende, Hundavel och Genetik samt Mera Mentalitet. I tävlingssammanhang är det nosework och utställning som gäller för nuvarande.
Jag har ett aktivt föreningsliv sedan ett par år tillbaka: Viltspårs- och utställningsansvarig i SSRK Södra, har varit både kassör och sekreterare, för nuvarande är jag ledamot för SRRS Södra, samt suttit i tävlingskommittén för SRRS Central och jag sitter även med i SNWK’s tävlingskommitté.
Jag brinner för alla hundars rätt till ett aktivt hundliv. För mig är det viktigt att både jag och mina hundar har kul, både när vi tränar och tävlar.

Ledamöter på 1 år:

Arne Ekstrand (fyllnadsval)

Arne Ekstrand, 61 år sambo med Lilian och vår hund Diva som jag tävlar med i NW. Bor sedan ca. 10 år i Bjärred, Skåne. Viktigt för mig är vänner både 2 och fyrbenta varelser. Jaga svamp när det är säsong för det, annars att umgås med vänner, resa, konst, matlagning samt goda viner.
Har verkat inom marknad och försäljning i större delen av mitt liv, från svenska mindre reklambyråer till stora internationella företag, och då huvudsakligen som projektledare.
Varit verksam i ledande positioner i näringslivet i såväl svenska som internationella företag. Dessutom har jag haft olika styrelseuppdrag genom åren.
Ideellt har jag varit verksam i Teater Travers som ordinarie ledamot. Teater Travers var ett operakompani med personer från Stockholms operan och operahögskolan. Målet var att skapa en nyfikenhet om operan i stort som smått till en bredare massa.
Dessutom inom EVS, Ängelholms Volleybollsällskap som ordinera ledamot i en av Sveriges mest framgångsrika volleyboll-klubbar.

Örjan Björklund

Hej jag heter Örjan Björklund och bor i Valbo utanför Gävle.
Jag har arbetat med data och it frågor sedan 1993, först som utbildare inom data åt TBV Gävleborg fram till 1999 och sedan som egen företagare inom data och datasystem.
Har jobbat med data och röntgensystem gentemot tandvården i hela Sverige sedan 2004 fram till 2019-10-30, och nu är jag hemma på heltid.

Jag har haft hund sedan 1975 och tävlat bruks på 80 talet med en Hoffe och jag har haft olika hundraser sedan dess.
Började träna Nosework våren 2018 samt tävla en del.
Jag tycker att Nosework är en mycket trevlig hundsport som det är mycket glädje i att träna och tävla, en hundsport för ung som gammal.

Efter att jag har gått en hel del olika kurser och läger med inriktning Nosework
NW1 och NW2 för olika ledare i Gävle och Hälsingland så jag har bestämt mig för att utbilda mig till Nosework instruktör under våren 2020.
Kommer även att jobba som tävlingsledare på Nosework tävlingar.
Jag jobbar aktivt med Nosework träning i Gävle (studiecirkel ) i Aktiv Hundgrupp Gävle.

Jag sitter i styrelsen i Aktiv Hundgrupp Gävle som är en mycket aktiv klubb.
Det skulle vara mycket inspirerande att vara en del av styrelsen i SNWK Sverige och att få jobba med denna hundsport och vara med och utveckla den.

Suppleanter 1 år:

Joakim Nordberg

Jag heter Joakim Nordberg och bor i Visby med min också Nose Work-tokiga sambo Emma Wallin. Det var Emma som drog med mig in i Nose Work-världen för ca tre år sedan. Vi tränar Nosework i stort sett dagligen och engagerar oss i olika träningsgrupper. Jag skall precis börja tävlar i NWII. När jag inte tävlar brukar jag vara funktionär.

I mitt yrke som yttre befäl inom polisområde Gotland nyttjar jag hund och deras fantastiska förmåga att använda nosen till att leta reda på saker. Som yttre befäl är jag van att jobba med beslutsfattning i olika gruppkonstellationer. I mitt jobb är samverkan ett ledord. Mitt ansvarsområde är så brett att jag aldrig kan vara specialist i allt. För mig är ledarskap en service. Det handlar om att lyssna in och tillsammans komma till beslut. Ibland är det svårt att nå konsensus och då blir det mitt jobba att fatta beslut. Jag tänker att dessa erfarenheter är bra att ha i en styrelse som ibland behöver fatta beslut som inte passar alla.
Jag har en relativt lång föreningsvana. Är ledamot i styrelsen för Svenska Livräddnings Sällskapet Gotland. Jag har tidigare både varit förtroendevald och anställd som tjänsteman inom Röda Korset.

Svenska Nosework-sporten är relativt ung och har fantastiska möjligheter att bli en folksport. Den växer så det knakar och det ställer höga krav på SNWK att möta medlemmarnas önskemål. Att ligga på framkant och ha en plan för högre tävlingsklasser tror jag är viktigt. Jag tror att det är viktigt att värna om Nose Work som en plattform för gemenskap och samvaro. Tror också att det är viktigt att möta de medlemmar som tävlar i högre klasser.
Ser fram emot att få vara med och utveckla sporten Nose Work i framtiden.

Bibbi Sondell

Jag heter Birgitta Sondell, men kallas Bibbi för det allra mesta! Vet knappt vem Birgitta är.
Jag bor i en mindre by som heter Granvåg, där har vi ett mindre jordbruk med köttdjur. Granvåg ligger ca 5km utanför Sollefteå, som ligger ca 10 mil norr om Sundsvall. Jag är gift och har två vuxna döttrar. Jobbar natt på lasarettet här i Sollefteå. Köpte min första egna hund 1979 det var en boxer. Efter det har raserna varierat lite men det har minst funnits ett par hundar i familjen. I dag har vi 6st Papillons varav 3st är över 12 år. Jag har sedan jag köpte min första hund varit intresserad av olika former av hundsport. Har tävlat bruks, lydnad, agility, drag & NW. Vi har även åkt på en del utställningar.
Jag är SBK instruktör, mentalbeskrivare, ringsekreterare, kennelkonsulent. 1996 startade det upp en dressörsutbildning här i Sollefteå, ett samarbete mellan naturbruksgymnasiet och hundskolan. Sökte och kom in. Vi fick en inblick i de olika dressyrmomenten för tjänstehundar, vi fick även ”egna” hundskolehundar att träna med. Där fick vi bla lära oss en hel del om preparatsök. Läste om NW när det kommit till Sverige vart intressera, försökte hitta en nybörjarkurs men hittade ingen. Tränade själv till ett doftprov. Hittade senare en instruktörskurs som inte var så långt härifrån, sökte och kom med.
Tycker det är kanonroligt att ha nybörjarkurser och få se vilka framsteg ekipagen gör. Sökte domarutbildningen våren -18 och kom med! Våren -19 gick jag uppdatering för klass 2 och under sensommaren -19 bakdömde jag för klass 3. Så nu får jag döma alla klasser. Jag åker runt i Sveriges avlånga land och dömer en del. Tycker det utvecklande att få se de tävlande arbeta tillsammans med sina hundar och att efter söken få sammanfatta deras insatser och lyfta det jag har uppfattat positivt och om de bör tänka på något för att utvecklas. Tävlar själv med vår Musse.

Sara Dewall

Sara Dewall heter jag och är 22, snart 23, år gammal. Jag studerar på juristprogrammet vid Göteborgs universitet och till sommaren har jag tre terminer kvar. Det finns många intressanta områden inom juridiken men min plan är att fördjupa mig i bl.a. fastighetsrätt och miljörätt. Jag bor tillsammans med min sambo och våra två hundar, Fendi och Theo, i ett radhus utanför Göteborg. Fendi är en korthårig Vorsteh på fyra år och Theo är en tollare på lite över ett år. Tillsammans håller vi framförallt på med jakt, viltspår och Nose Work. Nose Work är vår stora passion och det vi ägnar oss åt mest. Jag upptäckte sporten hösten 2018 då jag gick en kurs med Fendi. Numera tränas båda hundarna aktivit i nose work, Theo med målet att göra det första doftprovet för att sedan börja tävla i NW1 och Fendi med målet att starta vårt första NW2 TSM

Anna Jönsson

Jag heter Anna, är 38 år och bor mitt i Skåne. Till vardags jobbar jag som gruppledare inom omsorgen och är utbildad beteendevetare med inriktning mot hur människan fungerar socialt.
Jag har en ganska kort, men intensiv, bakgrund inom nose work. Tillsammans med min äldsta hund började jag träna på egen hand för ungefär två år sedan, och vi tävlar nu i klass 2. Med tiden har intresset för nose work bara växt och jag har varit funktionär på massor av tävlingar hos flera arrangörer, jag är utbildad TS och snart TL. För hemmaklubben Höör Brukshundklubb har jag tillsammans med nose work-gruppen arrangerat ett flertal doftprov och tävlingar det senaste året.

Under våren ’20 går jag utbildning för att bli SNWK-instruktör. Det ska bli ett sant nöje att få möjligheten att förmedla kunskap om denna fantastiska hundsport till alla som är intresserade.
Förutom nose work tränar och tävlar jag lydnad och rallylydnad.
Även om min bakgrund inom NW är kort, tror jag att jag har ett brett perspektiv som är relevant för att kunna vara en del av styrelsens arbete mot framtidens nose work.

Auktoriserad revisor:

Grant Thornton representerad av Karin Eriksson

Revisor 1 år:

Sara Pauselius

Jag heter Sara, fyller 28 år i år och bor i Karlstad ihop med min amstaff tik Cindy på 8 somrar.
Jag arbetar som ekonomiassistent på en tidning och började där sommaren 2019. Jag har varit aktiv medlem sedan 2017 och har tävlat, anordnat tävlingar och är utbildad TL & TS. Jag har varit ideellt engagerad inom både hund och hästsport sedan 2006 och suttit som ledamot, suppleant främst.

Gunilla Nilsson

Mitt namn är Gunilla Nilsson, 61 år, bor på landet utanför Hässleholm i N Skåne. Jag och mannen har gård med får, hästar, höns, katter och hundar. Har ett förflutet inom bankens och skolans värld men är hemma nu med våra djur.
Vi har haft hund sedan 1980 och startade liten uppfödning av dvärgschnauzer för ca 10 år sedan. Jag har tävlat rätt mycket Rallylydnad men gick över till Nosework för ca 4 år sedan och är totalt fast! Tränar och tävlar våra 4 tikar i detta och avlar mot arbetande dvärgschnauzer med mycket energi.
Försöker få våra valpköpare att arbeta med sina hundar och då så klart med Nosework!

Revisor suppleanter 1 år:

Denise Friskman
Jag bor i Linköping tillsammans med min sambo och vår 2 åriga aussie. Till vardags arbetar jag som ekonomiassistent på ett större företag i Linköping, fritiden ägnas åt hundträning och friluftsliv. Jag kom i kontakt med NW första gången 2017 i syfte att stärka min hunds självförtroende. Både jag och min hund fastnade för sporten direkt!

Anneli Huléen

Kommer från Skåne och bor i Hässleholm
Jobbar med redovisning och koncernredovisning på Bergendahls i Hässleholm, har tidigare arbetat som revisor.
Har tränat Nosework i 3 år. Tävlar med min 8 åriga Kooiker – Chippo i klass 2.